De natuurbegraafplaats Bremer Wildernis in Sondel bevindt zich aan de noordzijde van het oude woud De Bremer Wildernis en is gesitueerd op een voormalige robinia plantage. Het streekdorp Sondel ligt tussen Balk en Lemmer, op de zuidelijke zandrug van Gaasterlân, niet ver van natuurgebied De Sondeler Leijen. Natuurbegraven draagt bij aan de bescherming en het behoud van dit nieuwe natuurgebied. De Bremer Wildernis wordt, naarmate de tijd verstrijkt, gevarieerder en fraaier. Dat komt omdat het bos van binnenuit wordt vernieuwd.
Natuurbegraafplaats Bremer Wildernis draagt bij aan de bescherming en het behoud van dit natuurgebied dat de komende jaren steeds gevarieerder en fraaier zal worden. Het bos wordt hier van binnenuit vernieuwd.
In de inrichting van het terrein en de organisatie van het natuurbegraven is duurzaamheid een terugkerende factor. Dit uit zich niet alleen in de benadering van bos en natuur, maar ook in de verdere aanleg. Waar mogelijk wordt het voorhanden zijnde materiaal hergebruikt. Het hakhout wordt gebruikt voor takkenrillen die de open ruimtes omzomen en de stammen zijn gebruikt voor de zitplekken in de ceremoniële buitenruimte. Het zand uit de gegraven watergangen is gebruikt voor de ophoging van het terrein en een voetpad.
Natuurbegraafplaats Bremer Wildernis is onderdeel van Natuurbegraafplaatsen Friesland. De opbrengst van de verkoop van grafrechten wordt gebruikt voor natuurbeheer. Hiervoor is de Stichting Eeuwige Grafrust Bremer Wildernis opgericht. Deze stichting heeft de beschikking over een toekomstfonds waarmee zij tot in de verre toekomst de natuur op deze locatie kan onderhouden. Zo draagt het begraven bij aan natuurbehoud op deze prachtige plek.